Kompetenceudvikling for lærere, børnehaveklasseledere, lærerteams og skoler
- til at inddrage lytteskrivning som en del af undervisningen i indskolingen.
Lytteskrivning er en helt ny metode til skriftsprogsundervisning i begynderundervisningen. I samarbejde med undervisere og skoleledelse kan vi tilrettelægge kursusforløb eller temadage på jeres skole, for at gøre lytteskrivning til en del af den daglige undervisning i 0. - 1., 2. og 3. kl. samt for usikre læsere på senere klassetrin.
Nedenstående er eksempeler på et kursusforløb. Kurset kan varieres ud fra deltagernes behov med hensyn til indhold og omfang.
Få en gratis online-introduktion om Lytteskrivning på din skole
Underviser du i indskolingen og kunne du tænke dig et fagligt input? Så kan du og dit indskolingsteam få en introduktion i skrivning med lydstøtte eller lytteskrivning, som det også hedder.
Hvis du kan samle 10 undervisere fra indskolingen, så er tilbuddet ganske gratis. Hvis ikke I er nok i indskolingen, så inviter jeres læsevejleder eller lærere fra den særlige tilrettelagte undervisning med.
Jeg vil fortælle om lytteskrivning og vise hvordan man kan arbejde med Lytteskrivning lige fra børnehaveklassen og til børnene er blevet gode stavere.
Du kan bestille en tid – måske en dag hvor I har teammøde. Send en mail til Bent Saabye Jensen saabye.mail@gmail.com Kom med dit forslag til et tidspunkt og fortæl hvor mange deltagere du forventer.
Få gratis introduktion om Lytteskrivning af en konsulent på din skole
Under oplægget kan I høre om metoden Lytteskrivning og se Panda LytteSkriver og hjælpeprogrammet Panda træner. Hvad er Lytteskrivning? Hvordan bruges Lytteskrivningen i hele indskolingen? Hvordan lærer eleverne når de lytteskriver?
Introduktion af ca. 1 times varighed er gratis. Skolen skal dog betale for konsulentens transport og køretid, hvis transporttiden er mere end en time.
Som alternativ kan vi derfor tilbyder at lave introduktionen som fjernundervisning via Googles hangout - se neden for.
Individuelt tilrettelagt kursusforløb om Lytteskrivning
Hvis I ønsker at gå lidt mere i dybden med Lytteskrivning, kan vi lave et længere forløb, hvor det bliver muligt at arbejde med teorien bag Lytteskrivning, lave hands on med programmerne Panda Lytteskriver og Panda træner og fokusere på hvordan I kan inddrage Lytteskrivning i danskundervisningen på jeres skole.
I kan se eksempler på hvordan man kan arbejde med Lytteskrivning fra 0. til 3. klasse. Det er vigtigt at indholdet af et kursus passer til jeres behov.
Her under kan du se et eksempel på et kursusforløb. Flere skoler kan evt. samarbejde om kurset.
Titel: Lytteskrivning i indskolingen Målgruppe Lærerteams som vil inddrage lytteskrivning i undervisningen. Dansklærere i indskolingen, børnehaveklasseledere, specialundervisningslærere, læsevejledere og pædagoger. Formål Gennem teoretisk og praktisk arbejde at klæde lærere og pædagoger på til at indrage metoden lytteskrivning i indskolingen. Underviser Konsulent Bent Saabye Jensen
Indhold: Introduktion til at arbejde med lytteskrivning. Hvad er lytteskrivning? Hvordan kommer vi i gang?
Læseteknologi – fra kompenserende hjælpemiddel til digitalt læremiddel. Det uregelmæssige danske skriftsprog Hvad er lytteskrivning? Når eleverne lytteskriver Bedre skriveudvikling med lytteskrivning? Evidens Indskolingselevernes skriftsproglige udvikling Kendetegn ved elevtekster og faser i skriftsprogsudviklingen Panda Lytteskriver og Panda træner Lytteskrivning og opdagende skrivning Lytteskrivning og systematisk arbejde med bogstav og lyd Krav til teknologien Planlægning af de første undervisningsforløb
Kurset kan variere fra 2. til 4 timers varighed . Pris: kr. 1.000 pr. time plus transport og tillæg for transporttid ud over 2 timer.